لیست اختراعات سمیه اخروی
ﺳﺲ ﻣﺎﯾﻮﻧﺰ امروزه ﺟﺰء ﯾﮑﯽاز ﭘﺮ ﻣﺼﺮف ﺗﺮﯾﻦ ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ در دﻧﯿﺎ ﺑﻪ ﺷﻤﺎر ﻣﯽ رود كه ﮔﺬﺷﺘﻪ از ﻃﻌﻢ ﻣﻄﻠﻮﺑﯽ ﮐﻪ ﺑﻪﻋﻨﻮان ﭼﺎﺷﻨﯽ ﺑﻪ اﻧﻮاع ﺳﺎﻻد ﻫﺎ و ﺳﺎﻧﺪوﯾﭻ ﻫﺎ ﻣﯽ دﻫﺪ ﺑﻪ ﻟﺤﺎظ دارا ﺑﻮدن ﻣﻮاد اوﻟﯿﻪ اي ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ، ﻧﻘﺶ ﻣﻮﺛﺮي در ﺗﺄﻣﯿﻦ ﻣﻮاد ﻣﻐﺬي و اﻧﺮژي زا ﺑﺮاي اﻧﺴﺎن دارد.ﺳﺲ ﻣﺎﯾﻮﻧﺰ ﯾﮏ ﻧﻮع اﻣﻮﻟﺴﯿﻮن روﻏﻦ در آب ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. درﺻﺪ ﺑﺎﻻي روﻏﻦ (70-80%) در ﻓﺮﻣﻮﻻﺳﯿﻮن، ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﺑﺮوز ﻋﻮارض و ﺑﯿﻤﺎري ﻫﺎﯾﯽ ﭼﻮن ﭼﺎﻗﯽ، ﺗﺼﻠﺐ ﺷﺮاﺋﯿﻦ و ﻧﺎرﺳﺎﯾﯽ ﻫﺎي ﻗﻠﺒﯽ ﻣﯽ ﺷﻮد. از اﯾﻦ رو، ﻣﺼﺮف ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن ﺑﻪ دﻧﺒﺎل ﺳﺲ ﻫﺎي ﮐﻢ ﮐﺎﻟﺮي و رژﯾﻤﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ. اﻣﺎ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﻘﺶ ﭼﺮﺑﯽ در ﻓﺮﻣﻮﻻﺳﯿﻮن ﺳﺲ ﻣﺎﯾﻮﻧﺰ و ﺗﺄﺛﯿﺮ ﺑﻪ ﺳﺰاي آن در اﯾﺠﺎد ﻃﻌﻢ، ﺑﺎ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯿﺰان ﭼﺮﺑﯽ اﯾﻦ ﻓﺮآورده، وﯾﮋگي ﻫﺎي ﺣﺴﯽ و رﺋﻮﻟﻮژﯾﮑﯽ آن ﺑﻪ ﺷﺪت ﺗﻐﯿﯿﺮ مي كند. بنابراين يافتن تركيبي مناسب كه علاوه بر كاهش حدود 50 درصد از چربي بتواند بافت امولسيوني مناسب، قيمت تمام شده كمتر و ارزش تغذيه اي و حتي دارويي (تركيب غذا-دارو) داشته باشد بسيار حائز اهميت است. قارچ شاه صدف به دليل تركيباتي چون ارينجيوليد A، ارينجئوليزين، لواستاتين، تنوعي از بتاكلوكان ها، استرول ها و آنتي اكسيدانهاي ضدسرطاني از خواص دارويي از قبيل: مهار توليد كلسترول خون، ممانعت از تشكيل راديكال هاي آزاد، تقويت سيستم ايمني بدن، تقويت توليد هورمون هاي استروژن و تستوسترون، مهارگزايي در گسترش تومورها، بهبود نارسايي قلبي و آسيب هاي كبدي، اثر ضدباكتريايي و ضد قارچي دارد. از جمله خواص تغذيه اي اين قارچ محتوي پروتئيني حدود 30درصد، مقدار قند و كالري پايين، منبع ارزشمند ويتامين هاي B ،D، كربوهيدرات، فيبرهاي رژيمي، مواد معدني و...مي باشد. پخت اين قارچ در درجه حرارت بالا موجب پيدايش طعم لذيذ مي شود. همچنين دوره نگهداري طولاني دارد و در زمان طبخ تيره نمي شود و آب اندازي كمي دارد. محصول نهايي فرموله شده با قارچ ارينجي به صورت آزمايشگاهي از نظر بافت و رنگ، ظاهر، احساس دهاني و بطور كلي خواص حسي، قوام ويسكوزيته و خواص رئولوژيك طعم و خواص ارگانولپتيك ميزان پايداري(پايداري شيميايي، پايداري فيزيكي در زمان از جهت جداشدن فازها، پايداري كليه خواص حسي، پايداري ميكروبي) مورد آزمون قرار گرفت. همچنين عيوب ايجاد شده بر اثر جايگزيني مورد بررسي و پژوهش قرار گرفت و رفع شد. بر اساس نتايج مطلوب حاصل شده، امكان توليد انبوه اين محصول در صنعت وجود خواهد داشت.
موارد یافت شده: 1